Верея в подкрепа на Българският Червен кръст

Гледай
Видео Play the ad Видео клип на кампанията

Българският Червен кръст и Фондация „С грижа за здравето” с подкрепата на „Верея” събраха над 70 тона мляко за деца в неравностойно положение 

На 10-ти декември 2009 г, с пресконференция в 79 СОУ „Индира Ганди”, беше обявен края на националната благотворителна кампания „Избери мляко със знака на БЧК – нахрани дете”, организирана от БЧК и Фондация „С грижа за здравето”. Целта на кампанията беше да се съберат средства, с които да се осигури топъл обяд и чаша мляко за деца от социално слаби семейства, включени в програмата «Топъл обяд» на БЧК.

На събитието присъстваха представители на Български Червен Кръст, Фондация „С грижа за здравето”, както и поп звездите Galia, ЛиЛана и ДесиСлава, които подкрепиха кампанията.

Госпожа Лъчезара Паскалева, представител на Фондация „С грижа за здравето” и груп бранд мениджър на Верея, представи резултатите от инициативата „Избери мляко със знака на БЧК - нахрани дете”. Тя съобщи, че в рамките на един месец, чрез покупката на мляко Верея със знака на БЧК, са били събрани 360 000 чаши мляко. Госпожа Паскалева изрази благодарност на цялото българско общество, на медиите и представителите на шоу бизнеса за подкрепата на благотворителната кауза. Поп звездите Galia, Лилана и Десислава, които раздаваха автографи в магазините в рамките на кампанията, изпълниха „на живо” пред децата на 79 СОУ и песента „Мляко и канела”, вдъхновена от благородната инициатива. Текстът е на Евгения Петрова, а музиката – на Митко Кърнев.

Д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК, запозна присъстващите с програмата „Топъл обяд” на БЧК. Тя подчерта важността на проведената кампания, защото благодарение на нея над 700 деца ще получат чаша мляко и топъл обяд в продължение на една годинаВ резултат на кампанията бяха събрани 360 000 чаши мляко.