Верея айрян. Глътка българска гордост!

Гледай
Видео Play the ad Видео клип на кампанията

Крис и Йоана - новите ни герои

Запознайте с Йоана Илиева - “златното момиче” на българската фехтовка. Тя печели  медал след медал, мечтае за Олимпийските игри и гледа смело само напред. Благодарение на този благороден спорт, тя развива бързината на реакцията и стратегическото си мислене. По време на последното си участие на Световното първенство по фехтовка за кадети и кадетки, младежи и девойки, което се проведе тази година в Кайро, Египет, младата надежда на "физическата игра на шах" влезе сред челните 10 места. Ние от Верея вярваме,че за нея най-доброто тепърва предстои и нямаме търпение да го проследим заедно.

Когато Кристиан Ваклинов говори за Родопската теснолинейка, сякаш става дума за любим човек. Той и екипът му се справят с безброй препятствия, за да разкажат на повече хора за живописната природа и вълнуващата история на теснолинейката между Септември и Добринище. Няколко правителства са искали да я премахнат и веднъж дори са успели да отменят вечерния курс, а с това хората от Якоруда са изгубили обичайния си транспорт от работа до вкъщи. Тогава Кристиан е ученик, но в продължение на повече от три години пише писма, до различни инстанции. От 2014 г. теснолинейката отново работи включително и вечер. Това е най-високата жп линия на Балканите, а вероятно и най-красивата. Преминава през 6 реки, 3 планини и 2 котловини! С подкрепата на жителите на многото планински населени места по маршрута на Малкото влакче, успяват да възстановят част от неговото величие. Всички те ни вдъхновяват да се борим всеки ден за нещата, на които истински държим.

Независимо колко малко или голямо е предизвикателството, в което се впускат нашите герои, ние от Верея знаем, че те го правят самоотвержено и с цялото си сърце в борбата. Затова се радваме, че можем да ги подкрепим с малко свежест по пътя. Верея айрян - глътка българска гордост.