С маслености 3.6% и 2%
Кисели млека Верея 2% и 3,6% са произведени, съгласно изискванията на Българския Държавен Стандарт (БДС) 12:2010. Това означава, че за производството им се осигурява най-качественото фермерско мляко, с изискуемо високо съдържание на протеин, съответна стандартна масленост и жива българска закваска с характерна комбинация на Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus. Специалната закваска придава на продуктите автентичен и познат от миналото, специфичен леко по-кисел вкус. Кисело мляко Верея по БДС се предлага в класическите за българския пазар маслености 2% и 3,6%.
Както всички кисели млека, Верея БДС са полезни за правилното развитие на човешкия организъм заради съдържащите се уникални хранителни вещества: белтъчини (съставени от 18 незаменими аминокиселини), мастноразтворими витамини А, D, E, K, витамини от групата B и C, минерали (калций, фосфор, натрий, магнезий, хлор и сяра) и микроелементи (желязо, мед, цинк и др.). Освен това поради високото съдържание на млечнокисели бактерии от закваската, както и заради преработения от тях млечен протеин, са лесно усвоима и подпомагаща храносмилането пълноценна храна.
Предлага се в популярна опаковка кофичка с капачка.